در این مقاله آرتا گستر قصد دارد به روشهای مختلف اتصال باتری ها جهت استفاده در سیستم برق پشتیبان بپردازد.پس در ادامه با ما همراه باشید...
معمولا به سه روش میتوان دو باتری را به یکدیگر متصل کرد که در زیر شرح داده شده است :
  1. اتصال به روش سری
  2. اتصال به روش موازی
  3. اتصال به روش سری-موازی
1.اتصال سری
در حالت سری قطب مثبت باتری اولی به منفی باتری دومی نصب می گردد و به همین منوال ادامه پیدا می کند که در نهایت دو قطب، منفی از باتری اولی با قطب مثبت باتری آخری باقی می ماند که مجموعه ولتاژ باتریها را دارد و ظرفیت باتریها ثابت می باشد .

 

1. افزایش میزان ولتاژ خروجی
2. ثابت بودن ظرفیت خروجی
مثال: اتصال 2 باتری 12 ولت با ظرفیت 50 Ah به روش سری
نتیجه: خروجی 24 ولت با ظرفیت 50 Ah

2.اتصال موازی
در حالت موازی قطبهای مثبت به هم و قطبهای منفی نیز به هم دیگر نصب می گردد که نهایت یک سر مثبت و یک سر منفی خواهیم داشت که در این مدل نصب ، ولتاژ ثابت و مقدار ظرفیت (AH) باتریها با هم جمع می گردد و برای جاهایی که نیاز داریم ظرفیت مقدار بک آپ تایم بیشتری استفاده نماییم و ولتاژ ثابتی داشته باشیم استفاده می نماییم و در جای که نیاز به ظرفیت بشتری هست باتریها را باهم سری می کنیم .

1. ثابت ماندن ولتاژ خروجی
2. افزایش ظرفیت خروجی
مثال: اتصال 2 باتری 12 ولت با ظرفیت 50 Ah به روش موازی
نتیجه: خروجی 12 ولت با ظرفیت 100 Ah

3.اتصال سری -موازی
در بعضی از مواقع نیاز است که از سری موازی استفاده کنیم ، بطور مثال یک UPS به توان 10 کیلو ولت آمپر داریم که 20عدد باتری 12V/100AH به هم سری شده اند دارد که نیاز داریم بک آپ تایم آن دو برابر شود در این حالت باید 20عدد باتری 12V/100AH دیگر با هم سری و در نهایت با باتری های قبلی موازی نماییم که ولتاژ 240V و با ظرفیت 200AH ساعت گردد که در نتیجه زمان بک آپ تایم نیز دوبرابر می گردد .

1. افزایش ولتاژ خروجی
2. افزایش ظرفیت باتری