کابل کواکسیال (RG59) چیست؟
کابل کواکسیال یا کابل هم‌محور ( Coaxial cable) کابلی است که یک رسانای داخلی دارد که توسط یک عایق منعطف محصور شده‌است ، که روی این لایهٔ منعطف نیز توسط یک رسانای نازک برای انعطاف کابل، به هم بافته شده‌است. همهٔ این اجزا، در داخل عایق دیگری جاسازی شده‌اند.
ین کابل‌ها دارای امپدانس مخصوص به خود هستند. مثلاً کابل ۵۰ اهمی یا ۷۵ اهمی.
کیفیت کابل کواکسیال ارجی rg59 را پارامترهایی چون جنس مغزی کابل ، جنس شیلد کابل(سیمهایی که اطراف مغزی کابل را فرا گرفته اند) و کیفیت پلاستیک مورد استفاده به عنوان روکش کابل
کابل کواکسیال نوع خیلی رایج از کابل انتقال داده های محافظت شده می باشد که از دو رسانا ساخته شده است و به طور هم محور جهت دار شده اند اما توسط یک لایه عایق از هم جدا شده اند.
یکی از مشخصات بارز کابل کواکسیال این است که در حالت گیرندگی هیچ نویزی نمی‌تواند در طول خط انتقال وارد آن شود و در حالت فرستندگی هیچ تشعشع و تابشی در طول کابل دیده نمی‌شود. یعنی موج انتقالی کاملاً شیلد و محافظت می‌شود.

کابل کواکسیال به دو دسته تقسیم می‌شود:
1-thin net
این نوع کابل کواکسیال قابل انعطاف است و قطر آن در حدود ۲۵/۰ اینچ می‌باشد. از آنجا که Thinnet نرم و انعطاف‌پذیر است و کار کردن با آن هم آسان می‌باشد. تقریباً در تمام شبکه‌ها می‌تواند مورد استفاده قرارگیرد. در شبکه‌هایی که از Thinnet استفاده می‌کنند، کابل مستقیماً به کارت شبکه متصل می‌شود نوع نازک کابل کواکسیال می‌تواند سیگنال‌ها را تا فاصلة تقریبی ۱۸۵ متر (۶۰۷ فوت) ارسال کند، بدون آن که تضعیف شوند. سازندگان کابل، در مورد طراحی متفاوت کابل‌ها به توافق رسیده‌اند، کابل Thinnet جزء کابل‌های خانواده RG-58 بوده و دارای امپدانس ۵۰ اهم است. امپدانس، مقاومت سیم در برابر جریان متناوب است. تفاوت اصلی میان کابل‌های خانواده RG-58 هسته مسی در مرکز آنهاست. این هسته می‌تواند به صورت یک مفتول یا چند تار به هم تابیده باشد که نظر قابلیت استفاده بیشتر مناسب شبکه‌های کامپیوتر و سیستم‌های رادیویی از جمله انتقال بیسیم‌های نظامی است و مناسب انتقال تصاویر دوربین مدار بسته و سیستم‌های کنترل راه دور نیست.

2-thick net
این نوع کابل، کواکسیال انعطاف‌پذیر و قطر آن در حدود ۵/۰ اینچ است. گاهی اوقات به کابل Thicknet اترنت استاندارد نیز گفته می‌شود. زیرا اولین نوع کابل کواکسیال بود که در معماری شبکه معروف Ethernen به کار برده شد. هستة مسی این کابل کواکسیال ضخیم‌تر از نوع نازک آن است. البته این روزها از این کابل به ندرت استفاده می‌شود و در موارد استثناء به عنوان ستون مهرة شبکه به کار می‌رود. هر چه هستة ضخیم‌تر باشد، سیگنال می‌تواند مسافت طولانی‌تری را بپیماید؛ بنابراین کابل Thicknet نسبت به Thinnet سیگنال‌ها را در مسیرهای طولانی‌تری هدایت می‌کند. نوع ضخیم کابل کواکسیال می‌تواند سیگنال‌ها را بدون تضعیف تا فاصله ۵۰۰ متر (حدود ۱۶۴۰فوت) انتقال دهد؛ بنابراین با توجه به قابلیت Thicknet در پشتیبانی عمل انتقال داده‌ها در مسافت‌های طولانی، از آن به عنوان ستون اصلی برای اتصال شبکه‌های Thinnet کوچکتر به یکدیگر استفاده می‌شود. برای اتصال شبکه‌های کوچک Thinnet به شبکه‌های Thicknet از وسیله‌ای به نام ترنسیور استفاده می‌شود.

اجزای درون کابل کواکسیال به طور جزیی در زیر توضیح داده می شود:
هسته کابل کواکسیال شامل سیمی فلزی می باشد که اولین رسانای مود در سیم است. این هسته با یک لایه از عایق ضد برق غیر رسانا پوشیده شده است که دور خود این عایق با تور فلزی، فویل و یا قطیان پوشیده شده است. قیطان رسانای دوم این سیم می باشد. در آخر کل سیم در جلد خارجی محافظی یا پوششی پیچیده شده است که همه چیز را کنار هم نگه می دارد.

کابل کواکسیال در چه مواردی مورد استفاده قرار می گیرد؟
این سوال واقعا به جاست! کواکس طراحی شده است تا سیگنال هایی با فرکانس بالا را حمل کند و از آن سیگنال ها در برابر اینترفرنس های الکترو مغناطیسی (EMI) محافظت کند. بیشتر مردم شاید با سرویس کابل تلویزیون (CATV) سر کار داشته باشند و یا احتمالا خیلی دوست دار این نیستند که خاطرات به هم پیچیدن و درست کردن پشت تلویزیون را امتحان کنند و آخر کابل را به خروجی روی دیوار و به پشت تنظیمات تلویزیون وصل کنند. اما جالب توجه است که این نوع کابل ها در بسیاری از دیگر تجهیزات پیدا می شوند مانند رسانه های رادیو تبلیغاتی، رادیو آماتوری، سیستم های کابل زیر دریا، دوربین مدار بسته (CCTV)، تجهیزات ویدیویی خانه و نرم افزارهای اترنت پهن باند. این کابل از نظر ساختمان کلی کاملا شبیه کابلهای آنتن تلویزیونی است و تنها تفاوت آن در قطر مغزی و حجم شیلد است. کابلهای تصویر RG59 در کیفیت های کاملا متفاوتی تولید می شوند. با کیفیت ترین کابلهای RG59 کابلهای با شیلد و مغزی مسی هستند.

خصوصیات کابل
مهمترین خصوصیت این کابل قطر مغزی آن است. در کابلهای RG59 قطر مغزی بین 1.2 تا 1.8 میلیمتر می باشد. جنس مغزی کابل میتواند از مس، آلومینیوم و یا آلیاژ مس باشد. در اطراف مغزی کابل یک لایه پلاستیکی از جنس فوم قرار دارد که معمولا رنگی سفید یا شفاف دارد. این عایق نقش جدا کردن مغزی از شیلد را برعهده دارد. پس از عایق یک لایه از شیلد بافته شده وجود دارد. در برخی انواع با کیفیت تر کابل یک لایه فویل نیز بیش شیلد و عایق فوم قرار گرفته است. شیلد و فویل اطراف کابل وظیفه جذب نویز را برعهده دارند. به ویژه در مسیرهای طولانی ضخامت و جنس شیلد از اهمیت بالایی برخوردار می شوند. لایه پایانی کابل یک لایه PVC در اطرف کابل است که کابل را عایق و محافظت می کند.

طول کابل
کیفیت کابل تصویر به ویژه در مسافت های طولانی میتواند تاثیر خیلی زیاد بر روی کیفیت تصویر دوربین ها داشته باشد. کابلهای RG59 دارای محدودیت طول تا 500متر هستند. برای استفاده از کابل تا چنین مسافتی نیز باید حتما از کابل با کیفیت استفاده کرد. در صورتی که نیزا به انتقال سیگنال تا فواصل بیشتر از 500متر بود می توان از تقویت کننده استفاده کرد و یا انتقال را از طریق آنتن یا فیبر نوری انجام داد.

افت سیگنال در کابلهای دروبین مداربسته
گرچه از طریق تجربی، طول کابل کشی دوربین مداربسته به صورت حدودی مشخص می شود اما روش اصلی به دست آوردن میزان استاندارد کابل کشی با توجه به جدول میرایی سیگنال (attenuation) کابل است.
تولید کنندگان حرفه ای کابل تصویر به همراه کابل خود جدولی از میزان میرایی کابل منتشر می کنند که مشخص می کند در هر متراژ از کابل چه مقدار افت سیگنال ایجاد خواهد شد.
از طریق این صفحه خواهید توانست میزان افت سیگنال ایجاد شده در کابل را در متراژهای متفاوت محاسبه کنید. برای استفاده از این جدول توجه داشته باشید که کابل رایج مورد استفاده برای دوربین های مداربسته کابل RG59/U است و فرکانس سیگنال های PAL حدود 4.4Mhrz خواهد بود. هر قدر افت سیگنال شما به دسیبل افزایش یابد سیگنال دریافتی شما در محل نمایش دوربین با نویز بیشتری همراه خواهد بود. برای دوربین های آنالوگ عادی افت سیگنال بیش از 10dB قابل قبول نیست.