تحقیقات انجام شده نشان می دهد عمده ترین عوامل خرابی لوازم برقی، نویزها ، نوسانات و قطع و وصل ناگهانی ، کم و زیاد شدن ولتاژ و مشکلات دیگر برق شهر بوده که آسیب های بوجود آمده توسط عوامل ذکر شده عمدتا ً در قسمت های حساس و گران قیمت دستگاه همچون موتور ، کمپرسور، لباسشوئی، کولر گازی، دستگاههایCNC، دستگاههایPLC ، دستگاههای چاپ و برش، دستگاههای پزشکی، دستگاههای بافندگی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد . 
استابلایزر جهت جلوگیری از نوسان و پرش های ناگهانی برق شهری (V220 ) و برق سه فاز برای محافظت از کلیه ی لوازم برقی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.
استابلایزر یا تثبیت کننده ولتاژ برق، همانی است که نوسان ولتاژ را تثبیت کرده و به مصرف کننده می فرستد.
استابلایزر با داشتن سیستم میکروپروسسوری ولتاز ورودی را اندازه گیری کرده و با توجه به کاهش یا افزایش ولتاژ در ورودی را تشخیص داده و در خروجی ولتاژ V220 یا 380 Vثابت با دقت %1 و به صورت خطی و پیوسته د رخروجی ارائه می دهد و همچنین با داشتن هسته ی حلقوی از جنس مس و جاروبک ذغال با چرخش بر روی سطح هسته ی حلقوی خروجی ثابت ارائه می دهد.
در هزینه ناشی از خسارات احتمالی و کارکرد نا مطلوب دستگاه در اکثر زمان به مراتب بیش از هزینه پیشگیری خرید استابیلایزر یا تثبیت کننده ولتاژ است.

کاربرد استابلایزر
در موارد صنعتی و حفاظتی و لوازم خانگی بسیار است . در مواردی که احتمال سرقت کابل وجود دارد نیز می توان از استابلایزر استفاده کرد.  در انواع دستگاه های چاپ بنر و بسته بندی ، دستگاه های CNC ، دستگاه های برش ، دستگاه های لیزر و پزشکی، جهت محافظت از کامپیوترها ، لباسشویی و کولر گازی مورد استفاده قرار گیرد.

مزایای استابلایزرها
• تثبیت برق شهر : برق شهر دارای نوسانات ولتاژ است، به همین دلیل استفاده از استابلایزر یا استابیلایزر می تواند با تثبیت ولتاژ به میزان قابل توجهی عمر و راندمان دستگاه های مصرف کننده را بالا ببرد.
• محافظت در مقابل اتصال کوتاه : اگر به هر دلیلی اتصالی در خروجی و یا مدارات داخلی استابلایزر اتفاق بیافتد بلافاصله دستگاه به صورت اتوماتیک توسط میکروکنترلر تعبیه شده ، خروجی را قطع نموده و از بروز هرگونه ایراد و مشکل برای مصرف کننده جلوگیری می نماید .
• کاهش هزینه مصرف برق: افت ولتاژ برق شهر باعث اختلال در عملکرد دستگاه ها شده و قدرت نامی و راندمان الکتروموتور را به حد قابل توجهی کاهش می دهد که باعث پایین آمدن دور الکترو موتور و گرم شدن آن خواهد شد و به تبع آن تلفات انرژی افزایش می یابد و در نهایت برق زیادی را مصرف می کند که پیرو نظریه کارشناسان این امر ، در بعضی از مواقع افزایش مصرف برق تا 25% نیز می باشد.

انواع استابلایزر
استابلایزر یا همان ترانس محافظ برق به دو دسته تقسیم می گردد :
دسته اول استابلایزرهای رله ای ( استابلایزرهای پله ای ) بوده که طریقه ی کارکرد این نوع استابلایزر ها تنظیم ولتاژ با دقت 10 V می باشد. که با سری AVR شروع می گردد و شامل آمپرهای 2 الی 32 آمپر خانگی ( استابلایزر خانگی یا ترانس خانگی) و در مدلهای صنعتی از 9 تا 20 آمپر می باشد .

دسته دوم استابلایزرهای SERVOE این نوع استابلایزرها با داشتن سیستم حلقوی و برد میکروپروسسوری بوده و تنظیم ولتاژ با دقت 1 V می باشد که با سری STB-11 در مدل های تک فاز و مدل های سه فاز با سری STB-33 ارائه می گردد. این نوع استابلایزرها در رنج وسیع از 6 A تا 80 A در مدلهای تک فاز و سه فاز از 9 A تا 600 A ارائه می گردد.

اجزا اصلی سازنده استابلایزر:
  • ترانس سیم پیچی شده
  • برد کنترل استابلایزر
  • زغال استابلایزر
  • رله
  • موتور استابلایزر
حالت عملکرد استابیلایزر:
دستگاه استابلایزر در جهت تثبیت کننده ولتاژ و تنظیم ولتاژ ، مورد استفاده قرار می گیرد.
این استابلایزر و ترانس بر اساس تغییر تعداد دور سیم پیچ بر روی هسته حلقوی و استوانه ای عملیات اصلاح را انجام دهد.
دستاوردی مثل پیوسته بودن خطی و سینوسی کامل بودن و هماهنگ کردن فاز ترانس یخچال جزء خصوصیات این دستگاه می باشد.
عملکرد کنترل در این دستگاه در یک نوع دیجیتال است.
بالا بودن توان ، دقت و کیفیت کنترل شده و ولتاژ ترانس اتوماتیک خروجی جزو خصوصیت اساسی این دستگاه است.
با بالا رفتن یا کم شدن میزان دور سیم پیچ به دست بازوی متحرک سرو موتور میزان القای ترانس اتوماتیک و در مقابل ولتاژ افزایش یا کم که سیم پیچ اولیه ترانس بوک بست پیش بینی شده که به دست واریابل و ترانس تغذیه شود و سیم پیچ ثانویه آن به صورت سری بین بازو و منبع انرژی وصل است، به شکلی که ولتاژ نیاز برای شبکه را اضافه یا کم می شود.
یک مدار کنترل الکتریکی ترانس به صورت مداوم ولتاژ خروج دستگاه را کنترل کرده و آن را با یک مقدار ثابت مرجع مقایسه شود. در صورت افزایش یا کم شدن ولتاژ از میزان تعیین شده فرمان حرکت به سرو موتور بازوی ذغال ترانس اتوماتیک بر روی ترانس متغیر یا واریاک ارسال می شود تا وقتی که ولتاژ به محدوده مجاز برسد، سپس موتور و بازوی ذغال تا فرمان بعد ناشی از تغییر ترانس ولتاژ ثابت است.
این راه اصلاح ولتاژ ترانس هیچ نوع مداخله با هماهنگی تولید نکرده و هیچ نوع امواجی را در منبع برق ورودی نبوده و حرکت بازوی ذغال سرو موتور بسیار سریع و با کنترل دقیق ولتاژ لحظه را حذف یا بسیارکم کند.
کنترل ولتاژ در خروجی می تواند تغییرات ولتاژ ناشی از افزایش یا کاهش جریان بار مصرفی را نیز پوشش دهد.

از جمله کشور هایی که سازنده استابلایزر هستند میتوان به استابلایزر آلمانی، استابلایزر تایوانی، استابلایزر چینی و استابلایزر ژاپنی اشاره نمود.